Hoppa till innehåll
Sök
Stäng denna sökruta.

Bakgrundskontroll och assessment

Behoven kan se olika ut.

Bakgrundskontroll genom Moradi Partners

Med en bakgrundskontroll kan vi ge er extra trygghet och öka chansen att rekryteringen blir både framgångsrik och hållbar.

Vi ser till så att allt stämmer

Vi utför bakgrundskontroller som säkerställer att det är rätt person som rekryteras till känsliga positioner. Med tiden har behovet av bakgrundskontroller ökat, eftersom det är en bra metod för att skydda företagets säkerhet och upptäcka risker i tid.

Här kan vi erbjuda tjänster på flera olika nivåer som identitets- och säkerhetskontroller, referenskontroller med tidigare arbetsgivare och utbildningsverifieringar. Vi genomför även finansiella kontroller, analys av sociala medier och digitalt fotavtryck för att identifiera olämpligt beteende online. Genom compliance och regulatoriska kontroller säkerställer vi att kandidaten har en historia av att följa branschspecifika regler och föreskrifter.

Testa kandidaten först

Fungerar kandidaten i ett skarpt läge? Vi kan göra olika former av personlighetstester och psykologiska tester för att bedöma kandidatens samarbetsförmåga, team-egenskaper och lämplighet för att jobba i en viss arbetsmiljö.

Assessment

Vilken del av rekryteringen behöver ni hjälp med?

Det kan handla om att se över vilken kompletterande kompetens era ledare behöver eller att utveckla den beslutsfattande styrkan i ledningsgruppen. Ibland finns behovet att få en objektiv expertbedömning på ledarskapet eller en second opinion av en potentiell kandidat för att bekräfta ert val. Det kan även handla om att stödja i Onboarding-processen för en nyrekryterad ledare. Oavsett vart ni befinner er i processen hjälper vi till med delar av rekryteringen.

First opinion

Mängder av ansökningar kan ses som ett lyxproblem men ibland är det svårt att veta hur man ska prioritera. Med en First Opinion hjälper vi er att sortera under den tidskrävande första delen av urvalet.

Second Opinion

En Second Opinion av kandidaterna i slutet av rekryteringsprocessen ger er ett objektivt beslutsunderlag. Vi kan genomföra arbetspsykologiska tester och erbjuder er ett utomstående perspektiv.

Start Up

Är ni osäkra på vad ert team behöver för kollega? Borde ni ha startat rekryteringsprocessen för ett tag sedan? Med Start Up får ni hjälp med strategiarbetet och annonsskrivandet.

Arbetspsykologiska tester

Arbetspsykologiska tester är en metod som ger en objektiv personbedömning vid en rekrytering. Testerna kan ge er en fördjupad bild av kandidaterna vilket ökar chansen att fatta rätt beslut.

Våra värderingar och fördelar med oss

Affärsvärde

Vi specialiserar oss på att tillsätta nyckelpersoner som främjar er affärstillväxt. Vårt engagemang är att tillhandahålla toppresultat genom de mest effektiva lösningarna.

Kvalitet

Med erfarenhet i att bygga starka team erbjuder vi beprövade processer och ett omfattande nätverk för att säkerställa perfekt matchning mellan kandidat och organisation.

Kreativitet

Vårt team är proaktivt och innovativt, med en utmanaranda. Vi använder effektiva verktyg och metoder för att säkerställa rätt person ansluts till er organisation, främjande av tillväxt och framgång.