Hoppa till innehåll
Sök
Stäng denna sökruta.

Tech

Att hitta och attrahera kompetensen du behöver - the extended tech team member

Konkurrensen om att attrahera ren IT-expertis är hård över hela världen. Samtidigt är det lika viktigt att finna kompetens i gränslandet mellan teknik och affär. Vi har länge funderat på en lösning som erbjuder våra kunder denna eftertraktade kompetens. Svaret hittade vi via vårt svenska nätverk i Asien. De senaste åren har flera länder i Asien som Vietnam, Indien, Sri Lanka satsat på att bygga upp sin IT-kompetens. Idag har de en stor pool av talang från utvecklare, men marknaden är ännu inte lika exploaterad som de mer etablerade Tech-hubbarna.

IT-kompetens i Asien

 

Det finns många fördelar med att utöka ditt Tech team med kompetens från Asien. Det är  tidsskillnader mellan Sverige och Asien, vilket betyder att halva arbetsdagen är gemensam. Lankeser är generellt sett väldigt bra på engelska, vilket minskar språkbarriärerna. Den lankesiska kulturen är väldigt lik den svenska företagskulturen, vilket gör den kulturella matchningen lättare. Vi har även ett svenskt management på plats i Colombo med mångårig erfarenhet av både den svenska och lankesiska kulturen.

vägen till framgång

Yrkesområden:

Vi kan hjälpa er med Executive Search av chefer och specialister inom följande yrkesområden:

Executive Search processen

1

Kravspecifikation

Vid inledningen av uppdraget formuleras en noggrann kravspecifikation tillsammans. Kravspecifikationen ska tydligt förmedla rollens mandat, ansvar och arbetsuppgifter samt vilken typ av yrkeskompetens och
personlighet som eftersöks. Vi använder oss av en kompetens-
och beteendeprofil vid
fastställandet av kravspecifikationen.

2

Kartläggning & Search

Marknadskartläggning sker utifrån den överenskomna kravprofilen för att säkerställa att de kandidater som är bäst lämpade för uppdraget kontaktas. Vi utgår alltid ifrån en kombination av kandidater i vårt etablerade nätverk kompletterat med personer som är specifikt uppsökta för uppdraget. Vid en första utvärderande telefonintervju marknadsförs dig som arbetsgivare och tjänsten. Genom att ställa frågor kring tidigare kompetens görs ett första urval av kandidatens lämplighet för tjänsten.

3

Workshop

En tät och löpande dialog pågår under hela uppdragets gång, men när vi kommit halvvägs in i uppdraget har vi mera uppstyrt möte tillsammans för att konkret diskutera profilinriktningar. Syftet är att att bli ännu spetsigare i den fortsatta processen, att bekräfta att vi är på rätt spår och eliminera irrelevanta inriktningar. Vi utmanar även med profiler som har en annan kompetensbakgrund. Detta är även ett bra tillfälle för oss att ställa följdfrågor som uppkommit under rekryteringsprocessen.

4

Bedömning

De mest relevanta och intresserade kandidaterna blir utvalda för en face to face intervju. Vi arbetar med utvärderingar av kandidater utifrån en kompetensbaserad metodik som tar utgångspunkt i den fastställda kravprofilen. Här skapas en djupare förståelse för kandidatens kompetenser, personlighet, drivkrafter och resultat. Stor vikt läggs på att beteende och personlighet för att säkra att det passar er företagskultur.

5

Presentation

Med utgångspunkt i den överenskomna kravprofilen presenteras minst 3 kandidater. Baserat på vår expertis och erfarenhet rekommenderar vi er träffa de bäst lämpade för en intervju för en ytterligare bedömning från er sida. Vi kontaktar och bokar in kandidaterna på intervjuer hos er samt följer upp kandidatens fortsatta intresse genom hela processen.

6

Verifiering

Vi tar alltid 2-3 formella referenser på slutkandidaten för att säkerställa att bilden av kandidaten överensstämmer med den bild kandidaten har gett av sig själv. Även tester genomförs om önskat.

7

Avslut

Ni kommer överens med slutkandidaten om de mer detaljerade villkoren och vi finns med för att konsultera båda parter. Slutkandidaten signerar avtalet. Återkoppling till samtliga kandidater som vi på något sätt varit i kontakt under processen sker, inklusive de som sökt tjänsten. Efter 3 månaders anställning sker en uppföljning med båda parter för att säkerställa att allt går enligt förväntan.

Values we live by Värderingar vi lever efter

1

Collaboration with our partners

2

Passion for results

Malesuada fames ac turpis egestas integer eget aliquet nibh. Egestas maecenas pharetra convallis posuere morbi leo urna molestie at.

3

Constantly improving

Malesuada fames ac turpis egestas integer eget aliquet nibh. Egestas maecenas pharetra convallis posuere morbi leo urna molestie at.

© 2024 Movely. All Rights Reserved.