Hoppa till innehåll
Sök
Stäng denna sökruta.

Att bygga säljteam

Utbildning för dig som är försäljningschef och som vill skapa ett framgångsrikt säljteam

Utbildningsbeskrivning

Den här utbildningen ger dig som försäljningschef de verktyg och metoder du behöver för att ni ska öka försäljningen.

Med effektiv säljledning skapar du ett framgångsrikt säljteam.  Det bygger på att ge säljarna stöd och struktur så att de kan lägga fokus på rätt saker. Och dessutom bli sporrade att prestera maximalt för att uppnå uppsatta mål.

Den här säljutbildningen går både fysiskt och 100% på distans (live). Oavsett vilket du väljer får du en inspirerande, behovsanpassad och praktisk utbildning som hjälper dig framåt.

Omfattning:
2 heldagar (09.00-17.00)
Blended Learning

Förkunskaper:
Inför denna utbildning räknar vi med att du är i en ledande försäljningsposition.

Plats:
Online
Fysisk på plats i centrala Stockholm
Företagsanpassad 

Datum:
Enligt överenskommelse

Pris:
17 900 SEK exkl. moms

Upplägg

Under två givande utbildningsdagar lär du dig de tre momenten i framgångsrik säljledning: säljstrukturering, utveckling av säljarna och rätt säljstrategi. Du kommer få kunskap om hur du skapar en säljande kultur och hanterar vanliga utmaningar. Du lär dig hur du sätter spelregler, skapar belöningsstruktur och hur du bäst motiverar dina medarbetare. Dessutom får du göra lönsamhetsanalys för ditt företag.

I denna utbildning kommer du som försäljningschef också få träna din kreativitet i att sporra till fler aktiviteter. Utöver det får du lära dig hur du effektivt arbetar med säljmanus, invändningsbehandlingar, uppstartsmöten och utvecklingssamtal.

Efter avslutad utbildning har du med dig en personlig handlingsplan för dig som är kopplad till din roll som försäljningschef. Och dessutom en säljplan för hur ni ska nå era affärsmål.

Utbildningsinnehåll

 • Säljstyrning
 • Spelregler
 • Belöningsstruktur
 • Målsättning, målstyrning, uppföljning
 • Resultat, aktivitet, kvalitet
 • När säljarna inte presterar
 • Konsekvens och resultat
 • Aktivitetsbudgetering
 • Avveckling av säljare
 • Testa säljarnas kompetens
 • Framgångsrika säljteam
 • Säljmöten
 • Sambesök
 • Säljstrategi
 • Koppling till marknadsplanen
 • Affärsmålens koppling till säljmålen
 • Planering av säljinsatser
 • Hitta nya kunder och marknader
 • Digitalt ledarskapsnätverk
 • Utbildningsportalen
 • Lunch, frukt, smoothie och fika för dig som går utbildning på plats

Moradimetoden

Vårt arbetssätt med mental, praktisk och behovsanpassad träning i fyra steg.Vi på Moradi Partners har utgått ifrån Brinkerhoffs forskning när vi tagit fram vår utbildningsmetod MORADI. Kärnan är att vi människor behöver stöd, mental och praktisk träning både före, under och efter en utbildning för att få maximal nytta av den.

Moradimetoden är uppbyggt i fyra steg med dig och din utveckling i fokus under hela resan.

1. Förberedelse
2. Utbildning
3. Verklighet
4. Resultat 

Vi utgår från dina behov, du får mental och praktisk träning med stöd av våra erfarna utbildare både före och under utbildningsdagarna, och för att du inte ska falla tillbaka i gamla hjulspår när du kommer tillbaka till vardagen igen så är vi med dig och stöttar dig mentalt även där. Vårt mål är Din framgång.

FÖRBEREDELSE

ANALYS OCH FÖRBEREDANDE MATERIAL ÖKAR BEHÅLLNINGEN AV UTBILDNINGEN

Innan utbildningen gör vi en analys och ger inledande råd kring din organisation.

Hur ser era behov ut och vilka är era mål? Analysen ger en bra grund för utbildningen och gör det möjligt att anpassa upplägget till situationer och förutsättningar i din vardag. Du får ett grundmaterial att sätta dig in i innan utbildningen startar. Analys och förberedande arbete ökar behållningen och gör att du under kursdagarna kan ägna mer tid åt praktisk träning och utveckling av dina färdigheter som försäljningschef.

UTBILDNING

METODER OCH VERKTYG FÖR ÖKAD FÖRSÄLJNING

Bra säljledning består av tre moment: säljstrukturering, utveckling av säljarna och rätt säljstrategi. Utbildningen ger dig konkreta tips och färdigheter för att tackla utmaningar i vardagen, som till exempel hur du skapar en säljande kultur, hanterar bångstyriga säljare, håller motivationen uppe samt analyserar vilka marknader företaget ska fokusera på för att få bäst lönsamhet. Du tränar också din kreativitet i att sporra till fler aktiviteter samt lär dig arbeta effektivt med säljmanus, invändningsbehandlingar, uppstartsmöten och utvecklingssamtal.

VERKLIGHET

UPPFÖLJNING OCH UTVECKLING EFTER UTBILDNINGEN

I slutet av utbildningen får du göra en personlig handlingsplan kopplad till ditt ledarskap och en säljplan kopplad till företagets affärsmål. När du bokar utbildningen får du tillgång till vår Utbildningsportal med din egen verktygslåda för chefsrollen. Här kan du hämta mallar och fylla på med kunskap när du behöver. Genom portalen har du också tillgång till ett digitalt Ledarnätverk som ger möjlighet till utbyte med kompetenta utbildare och andra deltagare som gått utbildning hos oss.

FRAMGÅNG

BLI BÄST PÅ DET DU GÖR

Att göra en förändring kräver mod, insikt och engagemang. En utbildning ger dig förutsättningarna men det är du själv som gör det viktigaste arbetet. Ett arbete som kräver fokus och gör det att lätt att glömma bort resans första stapplande steg till att få det att hända på riktigt. Därför vill vi att du kommer ihåg att berömma dig själv när du uppnått ett mål – stort som litet.