Hoppa till innehåll
Sök
Stäng denna sökruta.

Att rekrytera rätt

Ha rätt person på rätt plats

Utbildningsbeskrivning

I den här rekryteringsutbildningen guidar vi dig genom hela resan så att både du och kandidaten känner er upprymda över uppdraget. Du får träna praktiskt på verktyg som smidigt hjälper dig att hitta rätt person till rätt plats och går från utbildningen med efterfrågad kompetens och en konkret handlingsplan för er nästa rekryteringsprocess.

I den här utbildningen får du lära dig hur du får rätt kandidater att vilja ha jobbet och hur du behåller deras intresse under hela rekryteringsprocessen.

Den här ledarskapsutbildningen går både fysiskt och 100% på distans (live). Oavsett vilket du väljer får du en inspirerande, behovsanpassad och praktisk utbildning som hjälper dig framåt.

Omfattning:
2 heldagar (09.00-17.00)
Blended Learning

Förkunskaper:
Inför denna utbildning räknar vi med att du är i en ledande försäljningsbefattning

Plats:
Online
Fysisk på plats i centrala Stockholm
Företagsanpassad 

Datum:
Enligt överenskommelse

Pris:
17 900 SEK exkl. moms

Kompetensbaserad rekrytering för att hitta rätt roller och funktioner

Undvik den klassiska fällan att söka och anställa personer som liknar dig själv. Med teori och praktiska övningar lär du dig att tillämpa kompetensbaserad rekrytering. Till viss del kan det vara bra att rekrytera personer som du kommer överens med. Men samtidigt behövs olika roller i ett väl fungerande team.

Den här rekryteringsutbildningen ger dig insikt i hur olika roller och funktioner bildar en framgångsrik enhet. Om alla entusiastiskt startar upp idéer och ingen slutför, behöver teamet en slutförare. Ett team med flera som är duktiga på rutiner och där ingen vill gå i täten kan behöva en plog som plöjer första fåran.

Utbildningen knyter hela tiden an till din egen roll, ditt uppdrag och er verksamhet. Genom praktisk träning får du lära dig metoder för de olika stegen i rekrytering. Vi tittar till exempel närmre på hur sociala medier kan användas i rekryteringsprocessen.

Utbildningsinnehåll

 • Skapa en plan
 • Kompetensutvärdering
 • Team- och rollanalys
 • Skapa en kravprofil
 • Profilera arbetsplatsen
 • Lön och förmåner
 • Kort om lagstiftning
 • Selekteringsprocess
 • Värdera kvalifikationer och bakgrund
 • Hitta talangerna
 • Beteendeprofilering
 • Framgångsrik intervjuträning
 • Fatta beslut effektivt
 • Långsiktighet och integrering
 • Praktiska övningar
 • Utbildningsportalen
 • Frukostmacka, lunch och fika för dig som går fysisk utbildning

Moradimetoden

Vårt arbetssätt med mental, praktisk och behovsanpassad träning i fyra steg.Vi på Moradi Partners har utgått ifrån Brinkerhoffs forskning när vi tagit fram vår utbildningsmetod MORADI. Kärnan är att vi människor behöver stöd, mental och praktisk träning både före, under och efter en utbildning för att få maximal nytta av den.

Moradimetoden är uppbyggt i fyra steg med dig och din utveckling i fokus under hela resan.

1. Förberedelse
2. Utbildning
3. Verklighet
4. Resultat 

Vi utgår från dina behov, du får mental och praktisk träning med stöd av våra erfarna utbildare både före och under utbildningsdagarna, och för att du inte ska falla tillbaka i gamla hjulspår när du kommer tillbaka till vardagen igen så är vi med dig och stöttar dig mentalt även där. Vårt mål är Din framgång.

FÖRBEREDELSE

ANALYS OCH FÖRBEREDANDE MATERIAL ÖKAR BEHÅLLNINGEN AV UTBILDNINGEN

Innan utbildningen får du göra en frivillig och förberedande analys av ditt nuvarande team upp till tio personer. Analysen ger dig en karta över hur teamet ser ut idag och vilka luckor du kan behöva fylla utifrån organisationens uppgifter och mål.

Resultatet underlättar arbetet med att upprätta en kravspecifikation och tydliggöra vilken funktion du ska söka. Analys och förberedande arbete ökar behållningen, ger dig stöd i uppföljning och fördjupning samt bidrar till mer effektiva utbildningsdagar som innehåller konkreta lösningar och verktygsträning.

UTBILDNING

PRAKTISK TRÄNING I COACHNING OCH I ATT HJÄLPA ANDRA ATT UTVECKLAS

Utbildningen ger dig kunskap om hur du tar reda på vilka roller och funktioner organisationen behöver, hur du skapar en tydlig kravprofil samt hur du matchar den till en platsbeskrivning eller säljande annons.

Till din hjälp får du psykologiska modeller som gör att du känner dig trygg i rollen som intervjuare. Du får tekniker för hur du får kandidaterna att slappna av, hur ni tillsammans kommer fram till om detta jobb är rätt för dem samt kunskap om hur du använder frågetekniker som ger dig den information du behöver. En metod för att effektivt selektera kandidater för intervju ingår också i kursen.

VERKLIGHET

UPPFÖLJNING OCH UTVECKLING EFTER UTBILDNINGEN

Efter utbildningen har du kompetens för att gå vidare med rekrytering. Nu vet du hur du ska gå tillväga för att hitta, välja ut och rivstarta rätt kandidat oavsett om du genomför rekryteringen själv eller tar hjälp av en extern part.

För dig som vill ha konkret hjälp erbjuder vi färdiga paket med kvalitetssäkrade leverantörer av vanlig rekrytering, annonspaket, executive search och även bakgrundskontroll för högre chefsposter eller specialistroller.

I vår Utbildningsportal har du även efter avslutad utbildning möjlighet till utbyte med andra deltagare och kompetenta utbildare. Här kan du dessutom hämta mallar, utbildningsmaterial och fylla på med kunskap när du behöver.

FRAMGÅNG

BLI BÄST PÅ DET DU GÖR

Att göra en förändring kräver mod, insikt och engagemang. En utbildning ger dig förutsättningarna men det är du själv som gör det viktigaste arbetet. Ett arbete som kräver fokus och gör det att lätt att glömma bort resans första stapplande steg till att få det att hända på riktigt. Därför vill vi att du kommer ihåg att berömma dig själv när du uppnått ett mål – stort som litet.