Hoppa till innehåll
Sök
Stäng denna sökruta.

Ta hjälp i början av rekryteringen

Ska du påbörja en rekrytering, eller har du redan dragit igång med processen? Har du fått in många ansökningar och har svårt att göra första urvalet? I en First Opinion hjälper vi dig med den avgörande, tidskrävande och svåra första delen av urvalet.

I framkant

Hur fungerar en First Opinion?

Genom våra tydliga kvalitetssäkra metoder och verktyg. Med en tydlig rekommendation angående hur ni själva kan jobba vidare med dem kandidater ni fåt in, baserat på potential och erfarenhet så når vi ett högre resultat.

Som följ av vårt sätt att arbeta, så är det också vanligt att mångfalden i rekryteringsutfallet ökar.

När passar ett First Opinion-upplägg?

Det kan vara svårt att komma igång med en rekryteringsprocess. Bland det svåraste i en rekrytering är den första urvalsprocessen. Moradi Partners hjälper dig i den mest kritiska och avgörande delen av processen. Men när passar en First Opinion?

01

Har ni fått in många ansökningar? Vid stora och tidskrävande urval kan det vara skönt att ha en partner som förstår rollen, vilka kvalifikationer som krävs och vilka kandidater som är ”nice to have”.

02

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna!
När personliga egenskaper är avgörande för tjänsten, snarare än tidigare meriter kan det vara skönt att ha en partner som hjälper till med personbedömningar.

03

Idag har arbetsmarknaden omvänts till kandidaternas val och marknad.  Med first opinion kan vi snabbt komma in och hjälpa er hitta fler talanger och ledare så att ni har fler att välja mellan.

First opinion processen

1

Uppstart

Vid inledningen av uppdraget formuleras en noggrann kravspecifikation tillsammans. Kravspecifikationen ska tydligt förmedla rollens mandat, ansvar och arbetsuppgifter samt vilken typ av yrkeskompetens och
personlighet som eftersöks.

2

Annonsskrivning & Search

Vi skriver annonsen och ser här till att annonsen och ert varumärke når ut till rätt målgrupp av kandidater. 

 

3

Kandidaturval

Med en evidensbaserad metod gör vi ett första urval med hjälp av kvalitativa urvalsfrågor, tester, search och telefonintervjuer.

4

Ni Tar Över

Nu är det äntligen dags för er att ta över och träffa de kandidater som bäst matchar rollen som kan vara aktuella för rekrytering.