Hoppa till innehåll
Sök
Stäng denna sökruta.

Kvalitetssäkrade processer

Arbetspsykologiska tester, eller personlighetstester, är en metod för att göra en objektiv personbedömning vid en rekrytering.
Testerna används för att kunna ge en fördjupad bild av kandidaterna vilket hjälper till att hitta den kandidat som bäst matchar rollen.

Vad är arbetspsykologiska tester?

Vi använder oss av kvalitetssäkrade testverktyg för att mäta kandidatens personliga egenskaper och kapacitet kopplat till de krav som ställs i yrkesrollen.

 

Underlaget ger en tydlig och fördomsfri bild av kandidaternas potential och kompetens. Insikterna kan också vara värdefulla vid onboarding, personlig utveckling eller vid en kompetensvärdering i en omorganisation.

Djupare förståelse för testresultatet

När testet är genomfört ger vi alltid en utförlig återkoppling på resultatet till kandidaterna.

 

Ni som rekryterar får en muntlig eller skriftlig second opinion på slutkandidaterna där vi redogör för testresultaten och ger vår objektiva bild av kandidaternas potential för den roll som skall tillsättas.

Tester med hög kvalitet

De flesta rekryteringsföretag använder personlighetstester, men det är viktigt att testerna håller hög kvalitet. De tester vi använder är beprövade och kvalitetssäkrade.

Syftet är att göra en objektiv bedömning av kompetens och potential. En del av testerna utförs med tidsbegränsning för att kandidaten inte ska överväga sitt agerande så att vi får ett så sanningsenligt resultat som möjligt.