Hoppa till innehåll
Sök
Stäng denna sökruta.

Executive assessment

Vart i processen finns ni? Behoven av Executive Assessment kan se olika ut.

Det kan handla om att se över vilken kompletterande kompetens era ledare behöver eller att utveckla den beslutsfattande styrkan i ledningsgruppen. Ibland finns behovet att få en objektiv expertbedömning på ledarskapet eller en second opinion av en potentiell kandidat för att bekräfta ert val. Det kan även handla om att stödja i Onboarding-processen för en nyrekryterad ledare. Oavsett vart ni befinner er i processen hjälper vi till med delar av rekryteringen.

Utöver alternativen ni finner här nedan kan vi erbjuda ett skräddarsytt upplägg som passar just er.

Vilken del av rekryteringen behöver ni hjälp med?

Fördelar med Moradi Partners och värderingar vi lever efter

Affärsvärde

Vår spetskompetens är att tillsätta affärspåverkande positioner. Vi levererar personer som har en positiv inverkan på din affärstillväxt. Vi drivs av att våra kunder ska ha tillgång till de bästa möjliga lösningarna för resultat och vi ger oss inte förrän vi har korsat mållinjen.

Kvalitet

Vi har gedigen erfarenhet av att bygga starka team och att matcha ihop kandidat med organisation. Våra beprövade processmodeller med metoder erbjuder vi ansvarsfullt våra kunder de bästa lösningarna för att nå resultat kombinerat med ett starkt nätverk. Vi säkrar upp och tar ansvar för hela processen.

Kreativitet

Vi är framåtlutade och proaktiva med en utpräglad utmanarmentalitet. Vi drivs av att hitta rätt person till din organisation. Vi är lösningsorienterade, innovativa och handlingskraftiga där våra verktyg och metoder i samspel med vårt sinne för teambuilding säkerställer att ni får den önskade personen för att nå tillväxt.