Hoppa till innehåll
Sök
Stäng denna sökruta.

Talent Acquisition

Rekrytera specialister inom marknadsföring, försäljning, affärsutveckling, ekonomi, HR, juridik och rekrytering.

Vi kombinerar vårt välbeprövade arbetssätt inom Search med tillgång till vårt starka och väletablerade nätverk. Vårt upplägg är flexibelt för att ge dig som uppdragsgivare kontroll och genom tät dialog lär vi känna er kultur för att stärka er organisation. Stort fokus läggs på att tillgodose era omedelbara behov, så länge ni behöver det.

Talent Acquisition genom Moradi Partners

Genom Talent Acquisition får ni tillgång till vår expertis av Search. Vi agerar som en personlig och närvarande rekryteringspartner som skräddarsyr en lösning för de mest utmanande rekryteringarna eller där behovet finns av flera tillsättningar, både på kort sikt och över tid. Uppdragets omfattning, antal timmar per vecka och senioritet på rekryteringskonsulten anpassas utifrån hur just ert behov ser ut. Med gedigen erfarenhet av rekrytering kombinerat med tillgången till vårt starka nätverk kan vi fylla ett kompetensbehov, oavsett bransch eller typ av position.

vägen till framgång

Yrkesområden:

Vi kan hjälpa er med Talent Acquisition inom följande yrkesområden:

Talent Acquisition processen

1

Kravspecifikation

Vid starten av uppdraget formuleras en noggrann kravprofil tillsammans. Kravprofilen ska tydligt förmedla rollens mandat, ansvar och arbetsuppgifter samt vilken typ av kompetens och personlighet som eftersöks.

2

Kartläggning & Search

Marknadskartläggning sker utifrån kravprofil med syfte att säkerställa att de profiler som är bäst lämpade för uppdraget kontaktas. Konsulten utgår alltid ifrån en kombination av personer i dennes egna och Moradi Partners etablerade nätverk, kompletterat med personer som är specifikt uppsökta för uppdraget. Vid en första telefonintervju marknadsförs ditt bolag och tjänsten, samtidigt som kandidatens lämplighet för rollen säkerställs.

3

Tät dialog

Under uppdraget diskuteras faktiska profiler och profilinriktningar löpande för fortsatt Search. Syftet är att bekräfta att konsulten är på rätt spår, utmana er kring kompetensbakgrund och eliminera irrelevanta profilinriktningar.

4

Bedömning

De mest relevanta och intresserade kandidaterna ifrån kartläggningen går vidare till en intervju efter vårt urval. Stor vikt läggs på beteende -och personbedömning. Du som kund kan välja om vi ska genomföra en första djupintervju eller om ni vill att de bokas in direkt till er. Searchen pågår löpande tills rätt kandidat har hittats för tjänsten.

5

Avslut & utvärdering

Uppdraget löper enligt överenskommelse. Vi tillhandahåller en rekryteringskonsult enligt avtalad tid och beläggning. Om behov kvarstår efter att uppdragsperioden löpt ut kan uppdraget förlängas.

Affärsvärde

Vår spetskompetens är att tillsätta affärspåverkande positioner. Vi levererar personer som har en positiv inverkan på din affärstillväxt. Vi drivs av att våra kunder ska ha tillgång till de bästa möjliga lösningarna för resultat och vi ger oss inte förrän vi har korsat mållinjen.

Kvalitet

Vi har gedigen erfarenhet av att bygga starka team och att matcha ihop kandidat med organisation. Våra beprövade processmodeller med metoder erbjuder vi ansvarsfullt våra kunder de bästa lösningarna för att nå resultat kombinerat med ett starkt nätverk. Vi säkrar upp och tar ansvar för hela processen.

Kreativitet

Vi är framåtlutade och proaktiva med en utpräglad utmanarmentalitet. Vi drivs av att hitta rätt person till din organisation. Vi är lösningsorienterade, innovativa och handlingskraftiga där våra verktyg och metoder i samspel med vårt sinne för teambuilding säkerställer att ni får den önskade personen för att nå tillväxt.